Zašto web oglašavanje?

Nakon izrade dobre, lijepe i pregledne stranice vjerojatno već ostvarujete barem solidne pozicije među rezultatima na tražilici. Ipak, još uvijek želite privući što više posjetitelja na svoju internetsku stranicu što znači da je vrijeme za oglašavanje vaše internetske stranice.

U svakom slučaju, važno je usmjeriti reklamne kampanje tako da vaša internetska stranica ostvari što veći promet, čime će veći broj posjetitelja iz te kampanje potrošiti nešto na vašoj stranici ili ostaviti informacije putem kojih ih možete ponovo pozvati na svoju internetsku stranicu.

Poznajemo nekoliko vrsta oglašavanja:

  • oglašavanja na prvim stranicama internetskih pretraživača kao što su Google, Bing, Yahoo, itd.
  • oglašavanje reklamnim porukama ili bannerima na mrežama kao što je Google itd.
  • oglašavanje oglasima na društvenim mrežama kao što su Facebook, Tweeter, Instagram, Youtube, itd.
  • oglašavanje na pojedinim portalima bannerima ili tekstualnim oglasima kao što su npr. 24sata,  njuskalo.hr,  itd.

Za naše kupce pripremamo integrirane kampanje na cijelom internetu kombinacijom najprimjerenijih i najpovoljnijih načina oglašavanja. Svaka kampanja razlikuje se s obzirom na djelatnost koju obavljate, ciljane kupce koje želite privući i budžet koji ste spremni izdvojiti za oglašavanje. Stoga, pozivamo vas da nam se obratite za pomoć prilikom izrade vaših reklamnih kampanja.

Primer oglaševanja v iskalniku

Primer oglaševanja na omrežjih

Google je najkorištenija tražilica na svijetu

Koristi ga čak 80 % svjetske populacije. Kao rezultat toga u Sjedinjenim Državama proširio se izraz “ako nešto ne znate, pitajte Google”. U Sloveniji Google koristi čak 85 % ljudi.

Također, Google ima najrašireniju partnersku mrežu koja pokriva čak 90 % svjetske mreže pa se možete oglašavati i na drugim stranicama kao npr. You tube, 24 sata itd.

Cijena oglašavanja na Google tražilici?

Cijene se razlikuju ovisno o riječi ili izrazu. Riječi koje se češće traže i imaju više oglašivača su skuplje, dok su riječi koje imaju manje pretraživanja i manje oglašivača jeftinije. Cijena po kliku za većinu izraza kreće se između 0,15 EUR/klik do 0,45 EUR/klik, ali iznos može biti veći za najpoželjnije ključne riječi.

Zašto trebamo vas?

Zapravo, reklamnu kampanju možete izraditi samostalno. Međutim, potreban je veliki broj postavki kao što su demografija, vrijeme oglašavanja, cijena po ključnoj riječi, odabir ključne riječi itd.

S obzirom da imamo mnogo više iskustva i znanja na području oglašavanja od vas kao početnika, moći ćemo pripremiti vašu reklamnu kampanju tako da ostvarite što veći broj prikaza i posjetitelja jer ćemo procesom optimizacije reklamne kampanje ponuditi nižu cijenu po kliku od vas, za postizanje istih rezultata. Usput, Google preporučuje da vaše kampanje postavljaju i optimiziraju profesionalci iz ovog područja.

Što je Google ocjena kvalitete?

Ocjena kvalitete vaših oglasa, ključnih riječi i ciljanih stranica. Oglasi veće kvalitete mogu dovesti do smanjenja cijena i boljih položaja oglasa.

Kakve rezultate poznajemo?

Poznajemo dvije vrste rezultata koje će tražilica ispisati nakon upisivanja ključne riječi i pritiska na tipku za pretraživanje. Takozvani „organski” ili prirodni rezultati pretraživanja i plaćeni rezultati pretraživanja. Tražilica prikazuje 10 prirodnih rezultata po stranici. Rezultati isplate navedeni su na vrhu (prva tri rezultata) i sa strane. Za detaljnije objašnjenje povećajte sliku.

Oglašavanje na mrežama

Također, možemo vas oglašavati na drugim partnerskim stranicama, kao što su You tube, 24 sata, njuskalo.hr itd. Mreža dopire do 90 posto internetskih korisnika diljem svijeta i sadrži više od dva milijuna internetskih stranica.

Oglašavanje na društvenim mrežama

Veliki broj korisnika danas nekoliko sati dnevno provodi na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Instagram, Tik tok itd.

Oglašavate se na nekoliko načina tako da oglašavate svoju internetsku stranicu, svoj profil ili drugo ciljano oglašavanje. Cijene su različite. Troškovi po prikazu mogu biti vrlo niski, ali to može biti vrlo varljivo jer obično ima jako puno prikaza.

Kontaktirajte nas za više informacija, savjetovanje, plan kampanje i ocjenu primjerene veličine budžeta.