Imate internetsku stranicu, ali nitko je ne može pronaći?

Registracija u tražilicama nije više dovoljna za dobro rangiranje! Želite korisnike koji traže upravo one proizvode ili usluge koje nudi vaša internetska stranica? Optimizacija i oglašavanje internetskih stranica omogućuje vam upravo to !

Ne možete se pronaći na prvoj stranici rezultata pretraživanja?

80 % korisnika gleda samo prvu stranicu s rezultatima pretraživanja! Ako niste među prvih 20 rezultata, gubite 90 % potencijalnih korisnika koji vas ne mogu pronaći.

Optimizacija internetske stranice

osigurat će da vaša internetska stranica bude navedena na vrhu tražilica među organskim rezultatima pretraživanja. Dakle, radi se o onim rezultatima koje ne plaćate uvijek iznova, već su na vrhu jer je vaša stranica sadržajno dobra, dobro optimizirana i ažurna.

Važno je da se vaša internetska stranica nalazi na prvoj stranici među rezultatima traženja, što znači da prvo mora biti optimizirana. Time ćete prestići konkurenciju i pridobiti nove kupce. Ukratko, internetska stranica će raditi za vas. Postoji li lakši način za stjecanje klijenata od toga da vas pronađu oni sami?

Poznajemo dvije vrste optimizacije koje ćemo objasniti u nastavku kako bismo vam pomogli u donošenju odluka o tome što trebate.

ON-site optimizacija

ON-site optimizacija bavi se podacima koje vaša stranica šalje pretraživačkim botom. Na vašoj internetskoj stranici najprije uređujemo meta oznake potrebne za naziv i opis internetske stranice. To su tekstovi koji se prikazuju među rezultatima pretraživanja. Tijekom ovog procesu dodajemo i ključne riječi, specifične za stranicu, koje odražavaju sadržaj na stranici.

Za dobar rezultat on-site optimizacije potrebni su mnogi drugi detalji, kao što su:

  • označavanje slika tekstualnim sadržajem
  • označavanje naslova i podnaslova
  • primjerena dubina ključnih riječi
  • označavanje url adresa
  • prikladna struktura internetske stranice
  • primjereno povezivanje pojedinih stranica
  • unutrašnje poveznice među stranicama
  • priprema datoteke sitemap.xml
  • priprema datoteke robots.txt
  • provjera brzine web stranice

OFF-site optimizacija

Off-site optimizacijom više ne radimo na internetskoj stranici, već na svemu što se događa oko nje. Dakle, radimo oko internetske stranice i gradimo veze s blogova, forumima i društvenim mrežama. Kod dodavanja poveznica uvijek koristimo odabrane ključne riječi za koje želimo da budu brzo pronađene. Pokušavamo dodati i poveznicu na našu stranicu, gdje god je to moguće.

Dakle, pregledavanjem drugih stranica pretraživački botovi otkrit će i url vaše stranice te navedene ključne riječi. Što češće naiđu na vaš url, to će im vaša internetska stranica biti zanimljivija i više rangirana na tražilici.

Off-site optimizacija je proces koji se mora ponavljati nekoliko mjeseci kako bi ostvarili željene rezultate. Za dobre rezultate preporučuje se 12 mjeseci sudjelovanja, no solidni rezultati vidljivi su i nakon 6 mjeseci.